De pinda, een ware karperkraker maar niet altijd. Mijn ervaring hiermee uit het verleden is dat je er ware
vreetorgies op kunt krijgen maar nooit voor lang. De karper word er bij langdurig gebruik snel zat van.
Dit kan op het kanaal zo'n aas zijn dat je (tijdelijk) denkt het Ei van Columbus gevonden te hebben...
Kleine anekdote uit het verleden over pinda's:
We hebben er ooit eens een keer een lesje karpervissen mee gehad , inmiddels wel een jaar of 20 geleden
denk ik. Er kwamen eens wat Rotterdammers hun 'geluk' beproeven op het TK. De mannen hadden hun wagens volgestouwd zitten met pinda's. Eentje daarvan werke in de Rotterdamse haven als losser waar de pinda's
met schepen vol tegelijk aankwamen. Vandaar die grote hoeveelheden
Ze hadden met z'n drieën ik dacht rond de 150 karpers gevangen dat weekend en half karpervissend Hengelo
stond met de mond open te gapen, zich afvragend wat daar toch wel niet gebeurde. Ik denk dat het voor toen waarschijlijk nieuw geïntroduceerd aas op het Twentekanaal alle karpers als raketten naar die voerplekken heeft
doen laten zwemmen. Maar zoals altijd, het feest was maar van korte duur...
Bereiding pinda's: Voor gebruik 6-12 uren weken en 30 minuten koken
Had vannacht een particle prijsorientatie avondje. Misschien wel leuk voor diegene die niet zoveel tijd heeft
om het allemaal uit te zoeken. Zakken pinda's van 25Kg voor € 49,95 bij AVK.
Bereiding: Voor gebruik 6-12 uren weken en 30 minuten koken.